Bloomberg : ABD, Rusya’ya Yönelik Yaptırımların Etkisiz Kaldığına İkna Oldu

Uluslararası finans, ekonomi verisi ve haber platformlarından ABD’li haber ajansı Bloomberg, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından Moskova’ya yönelik çok sayıda kısıtlayıcı tedbirin Rusya ekonomisi üzerinde önemli bir etki yaratmadığını bildirdi.

Louisiana eyaletinden ABD Senatörü Bill Cassidy’nin raporunda yer alan açıklamada, “Yaptırımların sonucu, Rusya’nın tam tersine artan enerji fiyatları nedeniyle gelirlerini arttırmış olmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada aynı zamanda Rus ekonomisinin petrol ve gaz satışından elde edilen gelirlerle daha da destekleneceği dile getirilirken, Bloomberg köşe yazarı Daniel Flatley, enerji fiyatlarındaki artış sayesinde şimdi Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in şişirilmiş bir fiyata petrol ve gaz satarak devlet bütçesine başarıyla gelir sağladığını, bu durumun uzun zaman bu şekilde devam edeceğini  vurguladı.

Yakın zamanda ekonomi dergisi Forbes’un köşe yazarı Dan Eberhart, “Son ölümcül darbe” adlı makalesinde, Rus enerji kaynakları üzerinde uygulanmak istenen tavan fiyat mekanizmasının Batılı ülkeler için ölümcül bir darbe halini alacağını yazmıştı.

G7 ülkelerinin Rus petrol piyasasına daha düşük bir fiyat belirleyerek girmenin “kurnaz bir yolunu” bulduklarına inandıklarına dikkat çeken Eberhart, “Bu plan teoride iyi, ancak pratikte çok fazla risk taşıyor. Bu, politikacıların enerji piyasalarının mekanizmalarını anlayamadıklarını çok iyi gösteriyor” diye konuştu.

Eberhart, Çin ve Hindistan gibi büyük alıcıların kısıtlamayı görmezden geleceğinden veya bundan kaçınacağından emin olduğunu belirtirken, buna ek olarak, tavan fiyat uygulamasının Rus akaryakıt arzında önemli kesintilere neden olacağını, bu kesintilerin de petrol ve gaz fiyatlarında yeni bir sıçramaya yol açacağını vurguladı.

Uzman, yazısında, “Sonuç olarak Moskova, enerji sevkiyatlarından yüksek gelir elde ederken, Batı ülkelerinin ekonomisi cezalandırılacak. Biden yönetimi ve bir dizi Avrupalı ​​yetkili, mevcut enerji krizini yönetmekte yetersiz olduklarını kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.gazetemru.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir